Verminkte lichaam in Oostzee blijkt van vermiste Zweedse journaliste

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

23 augustus 2017 

Verminkte lichaam in Oostzee blijkt van vermiste Zweedse journaliste

De torso die begin deze week in de Oostzee (ten zuiden van Amager) werd gevonden is van de 30-jarige Kim Wall, de Zweedse journaliste die sinds een dag of 12 wordt vermist. Dat heeft de Deense politie bevestigd na DNA-onderzoek. Het lijkt er ook op dat hoofd en ledematen doelbewust zijn verwijderd. Aan het lichaam was bovendien een stuk metaal gebonden, waarschijnlijk om te voorkomen dat het zou blijven drijven.

Wall verdween op 11 augustus tijdens een tocht met de UC3 Nautilus, de zelfgebouwde onderzeeër van uitvinder Peter Madsen. Over deze tocht wilde ze een reportage maken. De onderzeeër zonk echter waarna Madsen werd gered, maar van Wall ontbrak sindsdien elk spoor. Madsen werd een dag later gearresteerd op verdenking van dood door nalatigheid. Over de verdwijning van de journaliste legde Madsen tegenstrijdige verklaringen af; eerst beweerde hij dat hij haar bij Kopenhagen aan land had gezet, later zei hij dat hij haar lichaam overboord had gegooid nadat ze door een ongeluk om het leven was gekomen. Volgens Madsens eigen verklaring zonk de UC3 Nautilus door problemen met de ballasttank.

Het lichaam van Wall werd eerder niet aan boord van de onderzeeër gevonden. Aan boord van de onderzeeër is inmiddels wel bloed van haar aangetroffen. Het onderzoek naar wat er zich aan boord heeft afgespeeld gaat volop verder.

Bronnen[bewerken]