Naar inhoud springen

Verkoop Nintendo gaat weer omhoog

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

19 september 2017 

Nintendo Switch

Verkoop Nintendo gaat weer omhoog

Het Japanse bedrijf Nintendo ziet de verkoop van consoles opnieuw toenemen. De situatie verbeterde na de lancering begin maart van de Nintendo Switch, die momenteel een meer dan behoorlijk succes kent. Van het eerdere Wii U kan dat niet gezegd worden. Van de Nintendo Switch zijn er nu 5 miljoen in omloop en het bedrijf hoopt in maart volgend jaar op een productie van 10 miljoen spelconsoles. Ter vergelijking, de Wii U verkocht in 5 jaar tijd slechts 13 miljoen exemplaren.

Het succes van de Switch is mogelijk te danken aan het nieuwe 'hybride concept', dat enerzijds een thuisconsole en anderzijds een meeneemconsole omvat. Maar ook enkele nieuwe versies van populaire spelletjes zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Mario Kart 8 Deluxe kunnen kunnen hierin een belang spelen. De aandelenkoers van Nintendo bereikte op 19 september het hoogste niveau in negen jaar.

Bronnen[bewerken]

Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Japon : Nintendo va mieux », afkomstig van Wikinieuws (fr) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 19 september 2017.