Naar inhoud springen

Verdachte man gearresteerd bij optreden Guus Meeuwis

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

10 juni 2017 

Verdachte man gearresteerd tijdens concertavond Guus Meeuwis, veel extra politiebewaking ingezet

Bij het 'Groots met een zachte G'-concert vanavond van Guus Meeuwis in het Eindhovense Philips Stadion is extra politie aanwezig. Aanleiding is dat er gisteravond rond 20:15 een 29-jarige man werd opgepakt, die bij een van de ingangen van het stadion stond te filmen. Hij had geen kaartje voor het concert en kon desgevraagd geen verklaring geven voor zijn gedrag. Bij controle bleek hij bij de politie bekend te staan als "mogelijk geradicaliseerd". Omstreeks 21:38 sloeg de politie alarm op P2000 en rukte massaal uit.

De 33.000 in het stadion aanwezige gasten werden niet meteen over het gebeurde ingelicht, maar via bezorgde sms- en WhatsApp-berichten van familieleden e.d. kwamen ze gaandeweg toch op de hoogte. Aan het management werd gevraagd om het concert te verlengen. Het vuurwerk dat voor het einde van de show gepland stond is niet doorgegaan. Toen de bezoekers het stadion verlieten, troffen ze buiten ineens een enorme hoop bewaking aan, en boven het stadion vloog een politiehelikopter.

Aan de bezoekers van vandaag is gevraagd eerder te komen, in verband met extra veiligheidsmaatregelen zijn de wachtrijen langer. Ook wordt hun geadviseerd zo min mogelijk tassen en jassen mee te nemen.

De opgepakte man – een Amsterdammer – zit nog vast en wordt verhoord, hij blijft in ieder geval komende nacht nog vastzitten. De politie geeft geen enkel verder detail vrij.

Update 12 juni 2017 

De man zit nog altijd vast en inmiddels is zijn huis doorzocht. Er wordt nog steeds niets naar buiten gebracht over zijn achtergrond en eventuele bedoelingen.

Update 16 juni 2017 

De man wordt officieel verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Hij is vandaag voor de rechter geleid, maar die zag onvoldoende reden om hem nog langer vast te houden.

Bronnen

[bewerken]

|