Verdachte gearresteerd na schietpartij Nakano

Uit Wikinieuws

26 mei 2023 

De Japanse nieuwszender Nippon Hoso Kyokai meldt dat de verdachte van het schiet- en steekincident gisteren in een woning in Nakano, waarbij vier doden zijn gevallen, is gearresteerd. Het gaat om de 31-jarige Masanori Aoki, de zoon van de voorzitter van de plaatselijke gemeenteraad. Het huis waarin Aoki de slachting aanrichtte, zou van zijn vader zijn geweest.

Het incident gebeurde gisteren omstreeks 16:30 plaatselijke tijd (de Japanse Standaardtijd). De politie kreeg een melding dat een man in een woning een vrouw achternazat. De vrouw, een veertiger, werd door de man neergestoken en overleed later in het ziekenhuis. Twee agenten die op de melding af waren gekomen werden door de dader neergeschoten en zijn eveneens overleden. Het vierde dodelijke slachtoffer is een oudere vrouw die gewond werd aangetroffen in het huis, zij is vandaag overleden. De moeder en tante van de verdachte zouden op het moment van de aanval eveneens in de woning zijn geweest, maar hebben weten te ontsnappen.

De politiechef sprak op een persconferentie van "een gruwelijke misdaad die grote angst heeft veroorzaakt bij de inwoners van de prefectuur en de samenleving als geheel".

Dit soort voorvallen zijn in Japan zeldzaam vanwege de strenge wetgeving aldaar ten aanzien van vuurwapens. de poitie onderzoekt hoe de man ana het apen eeft kunnen komen.

Bronnen[bewerken]