Verdachte aanrijding Station Amsterdam Centraal vrijgelaten

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

13 juni 2017 

Verdachte aanrijding Station Amsterdam Centraal vrijgelaten

De man die afgelopen zaterdag bij Station Amsterdam Centraal inreed op een groep voetgangers zit niet langer vast. Mogelijk wordt hij nog wel vervolgd wegens het overtreden van de Wegenverkeerswet.

De man is diabetespatiënt. Tijdens een aanhouding door de politie omdat hij met zijn auto op een trambaan stond werd hij plotseling onwel door een lage bloedsuikerspiegel. Hierdoor trapte hij het gaspedaal per ongeluk diep in en reed vervolgens het voetgangersgedeelte op. Acht personen werden aangereden, enkelen van hen raakten ernstig gewond. De aanrijding zelf is niet door bewakingscamera's vastgelegd. Eerder die dag had de man al een paar andere verkeersovertredingen begaan.

De aanrijding was heel even groot nieuws, omdat men dacht aan een mogelijke terroristische aanslag. De man, een 45-jarige Amsterdammer, is enkele dagen vastgehouden voor verhoor, maar de politie en artsen die hem hebben onderzocht stelden al snel vast dat er onmogelijk sprake van opzet kan zijn geweest. Zelf zegt de man zich niets meer van het gebeurde te herinneren.

Bronnen[bewerken]