Veerdienst Aruba-Curaçao mogelijk voor het eind van het jaar in de vaart

Uit Wikinieuws

7 juli 2018 

Al meer dan twee jaar is er sprake van de komst van een veerdienst tussen Aruba en Curaçao. Volgens de minister van Transport Chris Romero (Aruba) zal de overeenkomst binnen een à twee maanden getekend worden en zal de veerboot voor het eind van het jaar in de vaart komen. Hij spreekt van een boot van 120 meter lengte met plaats voor 800 passagiers en 300 auto's. Voor de dienst hebben zich meerdere kandidaten gemeld en het ziet ernaar uit dat die onderhouden zal worden door de Spaanse rederij Fred Olsen Express.

Gehoopt wordt dat de veerdienst de eilanden nog aantrekkelijker zal maken voor toeristen. Een overtocht zou 100 florin moeten bedragen, omgerekend een kleine 50 euro. Daarnaast kunnen er vrachtwagens aan boord, wat tegenwicht kan bieden tegen het dure containertransport tussen de eilanden. Het personenvervoer gaat momenteel vooral door de lucht.

Aanvankelijk werd ook Bonaire in het plaatje betrokken, maar daar wordt op dit moment niet over gesproken. De plannen voor de dienst werden al maart 2016 besproken en leken keer op keer onzeker.

Bronnen[bewerken]