Veel slachtoffers na instorten Utrechtse brug

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

6 augustus 2006 

Utrecht
Veel slachtoffers na instorten Utrechtse brug

In Utrecht is bij een openluchtconcert ter afsluiting van de Muzikale Botenparade in de Oude Gracht een grote houten trap ingestort. Er zijn zeker achttien gewonden, waarvan er acht zwaargewond zijn. Zeker drie daarvan verkeren in kritieke toestand. Tien mensen raakten lichtgewond. Er zou ook een dode zijn, maar de politie kon dat nog niet bevestigen. Zowel op en onder de brug stonden veel mensen. Het evenement is afgelast.

Ambulances reden zondagavond af en aan en de politie sloot een deel van de binnenstad af voor de hulpverlening. Tegen middernacht lagen er nog 2 slachtoffers op de plek van de ramp, zij zaten bekneld.

Een duikteam van de brandweer zocht in het water van de Oude Gracht naar slachtoffers en haalden enkele mensen uit het water. Tijdens het ongeval vielen veel slachtoffers in het water.

De tientallen slachtoffers stonden op en onder de trap te kijken naar het slotconcert van het Utrechtse muzikaal botenfestival van Zuco 103. De trap leidt van straatniveau naar de enkele meter lager gelegen werf.

Het ongeval gebeurde om 21.45 uur en de eerste politiediensten waren om 21.50 uur ter plaatse.

Het lijkt erop dat het drama is veroorzaakt door het gewicht van de mensen op de trap. De band was het derde nummer aan het spelen. Tijdens dat nummer begonnen mensen te springen, waarop de trap instortte. De forensische recherche is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?