Veel doden na reeks aanslagen in Malegaon, India

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

8 september 2006 

Bij drie zware explosies in Malegaon in de staat Maharashtra in India, zijn zeker 30 mensen om het leven gekomen. Ook raakten 125 mensen gewond, van wie 30 ernstig.

Drie bommen ontploften op een drukbezochte markt in Malegaon. De autoriteiten hebben het officiële dodental, van 2 explosies, nog op 22, en 36 gewonden.

Ooggetuigen zeggen dat er drie explosies waren. Volgens de politie gaat het echter om twee explosies, met zo'n 3 tot 4 minuten tussen de explosies. De derde 'explosie' zou een echo van de tweede explosie zijn geweest.

Uit angst voor uitbraak van rellen is meteen na de aanslagen een avondklok ingesteld voor de stad.

De eerste explosie vond plaats om 13.45 uur lokale tijd, gevolgd door twee andere explosies met elk een tussentijd van zo'n twee minuten.

Volgens politiebronnen zijn 25 mensen zwaargewond geraakt en volgens de eerste berichten ging het om tijdbommen.

De stad is in hoogste staat van paraatheid gebracht en in de regio ging het luchtalarm af. In India is het gebruikelijk dat na aanslagen het luchtalarm afgaan. Ook bekend als een 'red alert'. De autoriteiten hebben mensen gevraagd om kalm te blijven.

Acht politie-eenheden zijn naar de plek van de ramp gegaan en de hele stad is afgegrendeld. De gewonden zijn gebracht naar het Wandia ziekenhuis.

"Ik stond vlak bij de moskee toen de explosies plaatsvonden. Ik zag zeker 15 lichamen op de plek meteen na de eerste explosie. Een woedende groep mensen vielen politiebusjes aan toen de autoriteiten arriveerde," zei een lokale journalist uit Malegaon tegen CNN-IBN.Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?