Naar inhoud springen

Urk: lichamen vissers gevonden in gezonken kotter

Uit Wikinieuws

1 december 2019 

De lichamen van de twee vissers die sinds donderdagochtend waren vermist nadat hun kotter UK165 Lummetje zonk, zijn vanmorgen door duikers gevonden. Inmiddels zijn de lichamen ook geborgen en geïdentificeerd, meldt de Landelijke Eenheid. Het gaat om twee mannen van 27 en 41, die zich beiden in de stuurhut bevonden.

De kotter verdween in de nacht van woensdag op donderdag enkele kilometers ten westen van Texel, terwijl hij met een lading garnalen op weg was naar Den Helder. Omstreeks 5:45 donderdagochtend zond het schip een automatisch noodsignaal uit, vermoedelijk doordat het zonk. Het schip werd dezelfde dag nog gelokaliseerd op de bodem van de Noordzee, maar vanwege het slechte weer moesten de zoekacties gedurende enkele dagen worden gestaakt. Van de twee opvarenden werd taal noch teken vernomen, en er werd al snel algemeen aangenomen dat ze niet meer in leven waren. De Nederlandse Kustwacht signaleerde op zee een leeg reddingsvlot en een zwemvest zonder iemand erin.

De gemeente Urk hangt morgen de vlag halfstok, als teken van collectieve rouw. Plaatsvervangend burgemeester Ineke Bakker heeft haar condoleances overgebracht aan de families van de twee vissers.

Bronnen

[bewerken]