Naar inhoud springen

Uitvoerig politie-onderzoek naar dader steekpartij in Den Haag

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

6 mei 2018 

Uitvoerig politie-onderzoek naar dader steekpartij in Den haag

De politie van Den Haag is druk bezig met een nader onderzoek naar de 31-jarige man die gistermiddag omstreeks 15:00 op het Johanna Westerdijkplein (in de buurt van Station Hollands Spoor) drie mensen − een man van 21 uit Zoetermeer en twee mannen van 41 en 35 uit Den Haag − neerstak. De woning van de man wordt grondig doorzocht en ook al diens "verbale uitingen" worden bij het onderzoek betrokken. De man zelf ligt nog in het ziekenhuis nadat hij door de politie in zijn been werd geschoten en getaserd. Ook de slachtoffers liggen nog alle drie in het ziekenhuis. Ze zijn ernstig gewond, maar buiten levensgevaar.

Aanvankelijk werd over de dader gisteren alleen naar buiten gebracht dat het ging om een verwarde man, die vanwege zijn gedrag al langer bekend was bij de politie en hulpverleningsinstanties. "Op dit moment zijn er geen signalen dat er meer speelt dan dit", aldus burgemeester Pauline Krikke gisteren in een verklaring. Inmiddels is wel bekend dat de man uit Syrië komt, maar hij stond niet bekend als een mogelijke terrorist. In februari gooide hij zijn huisraad naar buiten, wat er eens te meer op wijst dat hij met psychische problemen kampt.

NOS-verslaggever Robert Robert Bas meldde vanmorgen op Radio 1 dat de dader volgens diverse getuigen een van zijn slachtoffers de keel probeerde door te snijden, ook zou hij Allahoe akbar hebben geroepen.

Bronnen[bewerken]