Naar inhoud springen

Uitbreiding aantal vliegverbindingen Bonaire en de bovenwindse eilanden en de VS

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

24 februari 2018 

Bonaire International Airport

Het is de week van het vliegtuignieuws, met de bekendmaking van vier extra vliegverbindingen voor bewoners en toeristen van en naar de Caribische eilanden in de koninkrijk.

Tussen Bonaire worden rechtstreekse luchtverbindingen aangelegd met de bovenwindse eilanden Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Door de vernielingen van de orkaan Irma waren deze verbindingen weggevallen en was vooral de ontsluiting nodig voor een betere economische ontwikkeling, reisverbindingen (van onder meer werknemers) en voor medische uitzendingen. Dit initiatief werd opgezet door de Nederlandse ministeries van BZK en IenW en wordt uitgevoerd onder de naam CN-Express. Het eerste vliegtuig zal al op komende maandag 26 februari vliegen. Het is ongeveer twee uur vliegen tussen Bonaire en bijvoorbeeld Sint Eustatius.

Daarnaast zal er vanaf 9 juni een vliegverbinding komen tussen Bonaire en Miami. Deze zal worden onderhouden door American Airlines, waardoor vanaf Miami ook meteen doorgevlogen kan worden naar veel andere grote Amerikaanse steden. Een heen- en retourvlucht zal elke zaterdag plaatsvinden.

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]