Tweety wordt symbool van de strijd naar onafhankelijkheid in Catalonië

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

28 september 2017 

Moby Dada


Tweety wordt symbool van de strijd naar onafhankelijkheid in Catalonië

De Spaanse regering heeft in allerijl enkele schepen gehuurd als accommodatie voor de duizenden opgeroepen agenten die een Catalaans onafhankelijkheidsreferendum moeten gaan voorkomen.

De cruiseferries: Rhapsody, Moby Dada en Azzurra liggen aan wal in de haven van Barcelona. De cargodekken van de schepen worden gebruikt als parkeerplaats voor politievoertuigen. De schepen waren snel beschikbaar omdat het zomerseizoen met veel vakantiegangers is afgelopen.

De Moby Dada, beschilderd met figuurtjes van de Looney Tunes werd mikpunt van spot. Catalaanse actievoerders gebruiken het personage van Tweety nu als symbool voor de strijd naar onafhankelijkheid. Sylvester die in de tekenfilms altijd jacht maakt op Tweety, symboliseert dan weer het Spaanse parlement in Madrid. Daar waren de Warner Brothers niet blij mee en het filmbedrijf vroeg aan Moby Lines het schip weg te halen uit de haven. Een contract met de Spaanse autoriteiten verhindert dat echter. Daarop besliste de rederij de figuurtjes af te dekken met grote zeilen.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?