Tweedaags Suriname Jazz Festival van start

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

26 oktober 2018 

Vandaag gaat in Paramaribo het tweedaagse Suriname Jazz Festival van start. Het jaarlijkse festival wordt voor de zestiende keer gehouden en de organisatie heeft de ambitie om het uit te laten groeien tot een groot internationaal jazzevenement.

Er zijn Surinaamse, Nederlandse en Franse jazzartiesten uitgenodigd. De band Big Note zal meerdere optredens begeleiden, zoals onder leiding van Gordon Brandon de Surinaamse zanger Dave Mac Donald en onder leiding van Glenn Teixeira de Frans-Guyaanse zangeres Régine Lapassion. Verder zijn er optredens van Jason Eduwaiti, de Moengo Jazz Band, Denise Lapassion en Ronald Snijders.

Deze editie staat in het teken van Afrojazz. Onder de jeugd wil het festival muzikale ontwikkeling stimuleren, zoals door het geven van workshops gedurende deze dagen. Het festival vindt plaats in het daar speciaal voor opgerichte Jazz Café dat is ingericht op de United Caribbean Business Fair. De beurs wordt gehouden op het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Het festival wordt georganiseerd door de Stichting Suriname Jazz Festival en United News.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?