Twee steekpartijen in Leopoldstadt, Afghaan aangehouden

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

9 maart 2018 

metrohalte Nestroyplatz

Twee steekpartijen gisteravond in Leopoldstadt, Afghaan aangehouden

De politie in Wenen heeft een 23-jarige Afghaan opgepakt vanwege twee steekpartijen in het district Leopoldstadt op woensdagavond, waarvan de eerste op een heel gezin.

De eerste steekpartij vond omstreeks 19:45 plaats voor een Japans restaurant op de Praterstraße (de), nabij het metrostation Nestroyplatz (de). Daarbij zijn drie mensen zwaargewond geraakt, alle drie leden van dezelfde familie: een 67-jarige man samen met zijn 56-jarige echtgenote en hun 17-jarige dochter. Omstreeks 20:15 stak dezelfde man een eindje verderop, op het beroemde Praterstern (de)-plein, een 20-jarige Tsjetsjeen neer

De Afghaan heeft na zijn arrestatie bekend: hij was kwaad en agressief en beging zijn daden uit algehele ontevredenheid over zijn hele leven. De man is ook drugsverslaafd. In 2015 is hij als vluchteling naar Oostenrijk gekomen, maar hij heeft de normale asielprocedure ontdoken. Er is geen sprake geweest van enig terroristisch motief bij hem, aldus een verklaring van de Weense politie gisteravond. De verdachte is een persoonlijke bekende van de Tsjetsjeen die hij neerstak; hij gaf hem de schuld van zijn drugsverslaving.

Inmiddels zouden zeker drie van de vier slachtoffers buiten levensgevaar zijn. De toestand van de 67-jarige man werd vrijdagmorgen omschreven als stabiel.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?