Twee schietpartijen tijdens Zomercarnaval Rotterdam

Uit Wikinieuws

31 juli 2023 

Tijdens het Zomercarnaval Rotterdam hebben zaterdag op de Coolsingel twee schietincidenten kort na elkaar plaatsgevonden.

Bij het tweede incident vielen zaterdagavond drie gewonden, waaronder een vrouw die probeerde te vluchten en de vermoedelijke schutter die op zijn beurt door de politie werd neergeschoten. De politie hield hierna drie verdachten aan, van wie er twee inmiddels twee weer op vrije voeten zijn. Een 21-jarige man uit Gulpen die werd aangehouden, bleek zelf een van de slachtoffers van de schietpartij. Een 42-jarige man uit Leeuwarden mag vandaag ook weer naar huis. De derde verdachte, een 26-jarige Antilliaan, zit nog wel vast. Hij zal later deze week voor de rechter-commissaris worden geleid.

De dader van het schietincident op de Coolsingel dat zaterdag iets eerder al plaatsvond, is voor zover bekend nog steeds voortvluchtig.

Enkele uren na het tweede schietincident was er op de Witte de Withstraat ook nog een steekpartij, volgens getuigen op een terras.

Naar aanleiding van alle gebeurtenissen wordt er getwijfeld of het evenement nog wel toekomst heeft. Volgen Leefbaar Rotterdam is "de grens wel bereikt". LN is de grootste partij in de Rotterdamse gemeenteraad.

Bronnen[bewerken]