Naar inhoud springen

Twee nieuwe nieuwsmedia in Frankrijk

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

29 september 2017 

Twee nieuwe nieuwsmedia in Frankrijk

De Franse pers krijgt er binnenkort twee nieuwe media bij. Een eerste is het weekblad 'ebdo'. Het zamelde via een crowdfundcampagne al 100 000 van de benodigde 150 000 euro in om in januari van start te gaan. 'ebdo' is een initiatief van de makers van het magazine XXI en zal in papieren formaat worden uitgegeven. Het bedrijf zal bij oprichting 50 medewerkers tellen, waarvan 40 journalisten.

De tweede nieuwkomer vanaf 15 januari is de nieuwssite 'Le Média'. Een aantal van de redacteurs van 'Le Média' hebben een achtergrond bij La France insoumise, de partij van Jean-Luc Mélenchon. Journaliste Sophia Chikirou en hoofdredacteur Aude Rossigneux ontkennen dat niet, maar beloven een redactionele onafhankelijkheid ten opzichte van de partij. Le Média gaat vooral de audiovisuele toer op met dagelijkse nieuwsvideo's, geïnspireerd op het Amerikaanse YouTube-kanaal The Young Turks.

Bronnen

[bewerken]
Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « France : deux nouveaux médias créés », afkomstig van Wikinieuws (fr) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 29 september 2017.