Twee lichamen gevonden na instorten Francis Scott Key Bridge

Uit Wikinieuws

27 maart 2024 

Schematische weergave van de brug (het rode gedeelte is het gedeelte dat bij de aanvaring instortte)

Na het zware brugongeluk van dinsdagmorgen in de Amerikaanse stad Baltimore, waarbij het vrachtschip MV Dali (en) tegen de Francis Scott Key Bridge aanvoer waarna de brug deels instortte, zijn in het water vandaag de lichamen gevonden van twee mannen van 26 en 35 die vastzaten in een vrachtwagen. Vier andere personen die zich op het moment van het instorten eveneens op de brug bevonden worden nog altijd vermist, algemeen wordt aangenomen dat ook zij niet meer in leven zijn. Voor reddingswerkers is het inmiddels te gevaarlijk, onder meer vanwege het mogelijke drijvende puin en omdat het stromende water van de Patapsco-rivier te wild is.

In totaal acht wegwerkers die op het moment van het ongeluk bezig waren het brugdek te herstellen, belandden door de aanvaring gevolgd door het instorten van de brug in het water. Twee van hen konden nog worden gered. Aan boord van de MV Dali raakte niemand gewond.

Inmiddels is het onderzoek naar het ongeluk gestart, naar verwachting zal dit een behoorlijke tijd duren. Op een geluidsopname enkele momenten voor het ongeluk is te horen dat de bemanning van het vrachtschip een noodsignaal verstuurde. Een deel van het verkeer over de brug kon nog net worden stilgelegd. Ook is op beelden te zien dat er net voor de aanvaring rook uit het schip komt.


Bronnen[bewerken]

Wikipedia heeft het volgende artikel over dit onderwerp beschikbaar: