Twee gevallen van misbruik bekend bij Nederlandse voetbalclubs

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

6 mei 2017 

Twee gevallen van misbruik bekend bij Nederlandse voetbalclubs Vitesse en PSV

Twee voormalige jeugdspelers bij de Nederlandse profvoetbalclubs PSV en Vitesse hebben zich de afgelopen weken bij de clubs gemeld om te vertellen dat ze in hun tijd als jeugdspeler zijn misbruikt.

Bij PSV was het misbruik in de jaren zestig. Het slachtoffer werd vanaf zijn achtste aangerand door zijn jeugdtrainer, vaak na afloop van trainingen in het bos. De man in kwestie sprak afgelopen week in het bijzijn van de directieleden, Toon Gerbrands en Peter Fossen. De zaak bij Vitesse is wat recenter, van 1996. Een 12-jarige jeugdspeler van de Arnhemse club werd aangerand en een hele nacht vastgehouden door zijn elftalleider van Vitesse C1. Op verzoek van Vitesse zelf is dit nooit in de openbaarheid gebracht.

Het is voor het eerst dat er gevallen van seksueel misbruik publiekelijk bekend worden in de Nederlandse profvoetbalwereld. Eind vorig jaar werden er bij Britse clubs al enkele seksschandalen bekend. PSV-directeur Gerbrands zegt niet uit te sluiten dat er nog meer gevallen zijn en roept eventuele slachtoffers op zich te melden.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?