Trump weer volop vóór wapenlobby

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

5 mei 2018 

Trump weer volop vóór wapenlobby

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich opnieuw helemaal achter het wapenbezit voor Amerikaanse burgers geschaard. Hij sprak op de jaarlijkse conferentie van de wapenlobby NRA. Hij zei onder andere dat zolang hij president is het tweede amendement nooit afgeschat zal worden. Ook sprak hij over de aanslagen in Parijs van 2015. Trump: "Frankrijk heeft de strengste wapenwet ter wereld. Als er één persoon met een wapen bij de aanslagen was geweest, had het heel anders gelopen." Hij verzekerde de NRA-leden dat het goed komt met de verdediging van wapenrechten als ze bij de verkiezingen in november op een Republikein stemmen.

Na de schietpartij op een school in Florida in februari, leek Trump eerst de wapenlobby minder te steunen. Hij zei op nationale tv dat hij niet bang was voor de NRA en dat hij tegen de wapenlobby in zou gaan. Nu lijkt hij zijn mening weer drastisch te hebben aangepast. Op de conferentie sprak Trump nog kort over het drama van een paar maanden geleden. Hij zei dat hij het spijtig vindt dat er zoveel slachtoffers zijn gevallen en dat er meer geld vrij zal komen om scholen veiliger te maken tegen wapengeweld.

Ook vice-president Mike Pence, zelf een lid van de NRA, sprak op de conferentie. Hij zei dat de NRA met Trump en Pence "twee vrienden" in het Witte Huis heeft. Verder gaf hij aan dat de media volgens hem niet de waarheid over wapenbezit verteld. Zo zouden er al genoeg wapeneigenaars zijn die levens hebben gered, maar dit zou de media willen verbergen.

Bronnen[bewerken]