Naar inhoud springen

Trump als eerste president bij anti-abortus 'March For Life'

Uit Wikinieuws

24 januari 2020 

Donald Trump was vandaag als eerste Amerikaanse president ooit aanwezig bij de 'March For Life' (en), een manifestatie van anti-abortusdemonstranten in Washington. In een toespraak zei Trump dat 'iedereen het waard is om beschermd te worden en ieder mens, geboren en ongeboren, gemaakt is naar het heilige beeld van de almachtige God'.

Met zijn aanwezigheid wil Trump zijn steun betuigen aan de pro-lifebeweging. Voor Trump is het belangrijk dit nog eens te benadrukken met oog op de presidentsverkiezingen van 2020. Veel christenen willen namelijk een afschaffing van Roe vs. Wade, een rechterlijke uitspraak die ervoor zorgde dat abortus in de hele VS legaal werd. Zij hebben echter ook vaak moeite met Trumps levensstijl, die door velen niet als christelijk-verantwoord wordt gezien. Door fel van leer te trekken tegen abortus hoopt Trump deze kiezers alsnog voor zich te winnen.

Sinds 2017 sprak Trump de menigte van de 'March For Life' ieder jaar toe via een videoboodschap. Eerdere presidenten steunden de demonstranten ook al weleens via de telefoon of een videoboodschap.

Bronnen[bewerken]