Naar inhoud springen

Treinongeval bij Harlingen

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

27 maart 2017 

Treinongeval bij Harlingen

Op een overweg aan de Oude Trekweg tussen Dronrijp en Harlingen in de Nederlandse provincie Friesland heeft zich vanmorgen een ongeluk voorgedaan met twee doden tot gevolg. Een Spurttrein van Arriva botste op een personenauto die zich net op de overweg bevond. Hierbij zijn een 31-jarige vader en zijn zoontje van drie om het leven gekomen.

Rond 11:30 reed de 31-jarige man met zijn personenauto over de overweg, waarna de auto geschept werd door een passagierstrein van Arriva en zo'n 250 meter meegesleurd. De auto was net vertrokken van een nabijgelegen boerderij, waar een lammetjeskijkdag was voor 23 kleuters van de Prins Johan Frisoschool in Harlingen. Het was de eerste auto die van de boerderij vertrok.

De overweg is particulier en wordt bewaakt met lichten. De overweg heeft geen slagbomen of bellen. ProRail is sinds 8 februari in gesprek met de landeigenaar over het opheffen van de overweg, omdat er toen ook al een ongeval plaatsvond. De gesprekken over het opheffen verlopen naar verluidt constructief. De overweg staat reeds op een lijst om te worden opgeheven.

Bronnen[bewerken]