Naar inhoud springen

Treinkaartjes Beneluxtrein duurder bij NMBS dan bij de NS

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

6 april 2018 

Treinkaartjes Beneluxtrein duurder bij NMBS dan bij de NS

Wie een treinticket voor de Beneluxtrein koopt, is daar structureel een euro duurder mee bij de Belgische spoorwegorganisatie NMBS dan in Nederland bij de NS. Volgens de Belgische woordvoerder Bart Crols is dit het gevolg van de doorberekening van de distributiekosten. De extra euro werd geïntroduceerd omdat de traditionele internationale treinen Eurostar en Thalys geheel kostendekkend moesten zijn. Het verschil bestaat al langere tijd, maar wordt nu ook doorgevoerd bij de Beneluxtrein.

Daarnaast zullen de lastminute-prijzen van weekendretourtjes verhoogd worden van 55 naar 95 euro. Als lastminute wordt hier de laatste zeven dagen voor het vertrek verstaan. Hiermee wil de NMBS reizigers aansporen om vroeger van te voren te boeken en om door de week te reizen. Volgens Crols zou er geen sprake zijn van een tariefverhoging, maar van een verlegging van het aanschafmoment. Van deze treinverbinding wordt 's weekends veel meer gebruik gemaakt dan op weekdagen.

Crols vreest geen concurrentie van het vliegtuig, ondanks dat de prijzen nu heel dicht bij elkaar komen te liggen. Van FlixBus verwacht hij evenmin concurrentie, omdat die niet even frequent en snel kan reizen. Een retourticket van Brussel naar Amsterdam met een FlixBus heeft een prijs vanaf 11 euro.

Bronnen[bewerken]