Naar inhoud springen

Tolheffing op Duitse autosnelwegen gaat door

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

31 maart 2017 

Tolheffing op Duitse autosnelwegen gaat definitief door, Bondsraad nu ook akkoord

Vandaag is in Duitsland na de Bondsdag – het Duitse parlement – nu ook de Bondsraad akkoord gegaan met de licht aangepaste regeling voor het heffen van tol op autosnelwegen. De plannen hiervoor waren ingediend door de Duitse minister van Verkeer Dobrindt (de). In de nieuwe plannen is ook de uitstoot mee in aanmerking gekomen (schone auto's hoeven minder tol te betalen) en hebben buitenlanders enige keuzevrijheid bij het kiezen tussen verschillende tarieven.

Met deze goedkeuring staat niets de vrije tolheffing nog in de weg. Naar verwachting zal de heffing in 2019 worden ingevoerd en vanaf dan gelden voor de Autobahn (13.000 km) en de Bundesstraßen (39.000 km)

De regering-Merkel besloot in 2015 de tolheffing in te voeren.

Tegen het doorvoeren van de tolheffing is veel verzet gerezen, zowel binnen Duitsland zelf als vanuit andere landen waaronder Oostenrijk en Nederland. Verschillende Duitse deelstaten hadden liever een wat soepeler regeling voor de grensstreken met andere landen gezien. Jörg Leichtfried (de), de Oostenrijkse minister van Verkeer, heeft al gezegd dat hij met de zaak naar het Europees Hof van Justitie zal stappen.

Bronnen[bewerken]