Naar inhoud springen

Toename doorvoer van drugs leidt tot meer verslaving in Suriname

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

10 juni 2017 

Toename doorvoer van drugs leidt tot meer verslaving in Suriname

De toename van de doorvoer van drugs door Suriname leidt tot meer drugsverslaving. Deze uitspraak komt van Carlo Lansdorf, een voormalig politieman die tegenwoordig het afkickcentrum De Stem leidt. Naar zijn ervaring is er een "pijlsnelle" toename van het aantal verslaafden, bij wie het in vijftig procent van de gevallen gaat om cocaïne.

Door de veelvuldige transporten van drugs door Suriname blijft er geregeld een deel achter in het land. Hierdoor zijn er ook nu al relatief veel drugsverslaafden. Lansdorff noemt de aantallen verslaafden die zich bij De Stem melden schrikbarend. Vorig jaar meldden zich 269 verslaafden en momenteel zijn er voor dit jaar alweer 111 geregistreerd.

Recentelijk zijn er grote partijen drugs onderschept in Suriname, wat er volgens Lansdorf eveneens op wijst dat er in het land een toenemend gebruik is. Tegelijk gaan er geregeld dingen mis in de bestrijding van de drugsnetwerken. Volgens Lansdorf ontbreekt het bij de Nationale Antidrugsraad (NAR) aan een krachtige aanpak.

Bronnen[bewerken]