Naar inhoud springen

Toch een soort van Eurovisiesongfestival

Uit Wikinieuws

14 mei 2020 

Het Eurovisiesongfestival van dit jaar mag geannuleerd zijn vanwege de coronapandemie, maar dit weerhoudt verschillende leden van de Europese Radio-unie er niet van om toch met een programma te komen van drie avonden. Deze worden van de week uitgezonden op dinsdag, donderdag en zaterdag. Tijdens de uitzendingen zijn artiesten te zien die dit jaar zouden deelnemen. Van een onderlinge competitie is echter geen sprake. Daarnaast zijn er speciale gasten, zoals eerdere winnaars als Elena Paparizou, Ell & Nikki, Johnny Logan, Gali Atari, Netta Barzilai, Marija Šerifović en Måns Zelmerlöw.

De presentatie zal gedaan worden door de vier Nederlanders die het festival anders dit jaar hadden gepresenteerd (Edsilia Rombley, Chantal Janzen, Jan Smit en Nikkie de Jager). De programma's worden in veel Europese landen uitgezonden, maar ook in Australië en Kazachstan.

Het Eurovisie Songfestival, dat voor het eerst werd gehouden in 1956, is in de voorgaande 64 edities nooit eerder geannuleerd geweest.

Presentatoren[bewerken]

Edsilia Rombley
Chantal Janzen
Jan Smit
Nikkie de Jager

Bron[bewerken]

Wikipedia heeft het volgende artikel over dit onderwerp beschikbaar:
Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Eurovision: Europe Shine a Light, l'émission remplaçante du concours aura lieu le 16 mai », afkomstig van Wikinieuws (fr) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 13 mei 2020.