Naar inhoud springen

Titelverdediger Duitsland ligt er na de eerste ronde uit

Uit Wikinieuws
Beginopstelling van de wedstrijd

27 juni 2018 

Duitsland, de winnaar van het WK-voetbal in 2014, ligt na drie wedstrijden in poule F uit het kampioenschap. In de eerste wedstrijd was Mexico al te sterk met een 0-1-overwinning. In de tweede wedstrijd herstelde Duitsland zich door klassiek met zwei-eins in de verlenging tegen Zweden te winnen. In de laatste wedstrijd, vandaag, was Zuid-Korea echter te sterk en speelde de Duitsers met een 2-0-overwinning uit het toernooi. Het is de eerste keer sinds 1938 dat Duitsland al in de groepsfase het WK moet verlaten.

Duitsland is niet de eerste titelverdediger die in de eerste ronde van het toernooi wordt verslagen. Veel vaker hebben dergelijke teams het moeilijk op het volgende toernooi. Dit gebeurde ook in de WK's van 2014 met Spanje, 2010 met Italië, 2002 met Frankrijk en 1966 met Brazilië.

De Duitsers begonnen futloos aan de wedstrijd en Zuid-Korea was in de eerste helft gevaarlijker door de druk op te voeren op de Duitse helft. Jung Woo-young scoorde in de eerst helft bijna uit een vrije trap. Nadat keeper Manuel Neuer het doelpunt wist te voorkomen, schoot Son Heung-min over het doel. In de tweede helft begon Duitsland goed en waren er kansen voor Leon Goretzka en Timo Werner. Onder druk van de voorsprong die Zweden behaalde, in de wedstrijd die tegelijkertijd plaatsvond tegen Mexico, moest Duitsland risico's nemen. Na een spannende eindfase wisten de Zuid-Koreanen echter twee doelpunten te scoren in blessuretijd en was het lot voor Duitsland bezegeld.

Einduitslag poule F[bewerken]

Pos. Land GW W G V DV DT +/- Ptn.
1 Zweden 3 2 0 1 5 2 +3 6
2 Mexico 3 2 0 2 3 4 –1 6
3 Zuid-Korea 3 1 0 2 3 3 0 3
4 Duitsland 3 1 0 2 2 4 –2 3

Bronnen[bewerken]