Naar inhoud springen

Tijn overleden

Uit Wikinieuws

7 juli 2017 

Tijn Kolsteren, de jongen die in december vorig jaar landelijk bekend werd door zijn nagellakactie op 3FM Serious Request – een programma van NPO 3FM – is vanmorgen overleden. Dat heeft de radiozender laten weten.

De 6-jarige Tijn leed aan hersenstamkanker. Met zijn nagellakactie op Serious Request 2016 wilde hij geld inzamelen voor het bestrijden van kindersterfte door longontsteking. In totaal bracht de actie meer dan 9 miljoen euro op, en daarmee werd het de succesvolste actie van 3FM Serious Request ooit. Youp van 't Hek en Wendy van Dijk zijn hierna hun eigen nagellakactie begonnen, Lak door Tijn, die tot doel heeft kinderen met dezelfde ziekte als Tijn te genezen.

Paus Franciscus gaf Tijn in april de apostolische zegen. Ook heeft Tijn van het Nederlandse Rode Kruis de Kruis van Verdienste ontvangen.

Zowel premier Rutte als koning Willem-Alexander en prinses Máxima hebben op de dood van Tijn gereageerd. De koning noemt Tijn een "prima voorbeeld" en zegt het prachtig te vinden hoe Tijn vol positieve energie omging met zijn ziekte.

Bronnen

[bewerken]