Naar inhoud springen

Tijdsverlies door valpartij in peloton

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.
De route van de Tour de France 2012

6 juli 2012 

Door een zware valpartij in de Ronde van Frankrijk vanmiddag kwamen meerdere wielrenners op achterstand. Rond 16:45, op ongeveer 25 kilometer van de eindstreep in Metz kwamen onder meer Robert Gesink, Alejandro Valverde, Fränk Schleck, Janez Brajkovič, Ryder Hesjedal en Bauke Mollema op flinke achterstand door de val. Het voorste deel van het peloton kon aan de val ontsnappen. De Slowaak Peter Sagan heeft de rit tussen Épernay en Metz gewonnen. De Gele Trui bleef in handen van de Zwitser Fabian Cancellara.

Van deze etappe van de Nederlanders staat Kenny van Hummel (4e) op de hoogste plaats. Bij de Belgen staat Maxime Monfort (23e) bovenaan. In het algemeen klassement staat bij de Nederlanders Bauke Mollema (30e) bovenaan. Bij de Belgen is dit Maxime Monfort, die nipt in de top-10 staat. Van de Vlamingen staat Jurgen van den Broeck (17e) bovenaan.

De rit kende een lange ontsnapping met o.a. de Nederlander Karsten Kroon en de Amerikaan David Zabriskie, die het tot op 2 kilometer van de streep volhield. Het (aan de val ontsnapte gedeelte van het) peloton denderde langs hem heen en Sagan hield André Greipel en de Australiër Matthew Harley Goss achter zich.

Bronnen[bewerken]