Tijdens achtervolging op Curaçao verongelukken twee drugs- en wapendealers

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

18 augustus 2017 

Tijdens achtervolging op Curaçao verongelukken twee drugs- en wapendealers

Tijdens een politieachtervolging op Curaçao in de vroege ochtend, crashte een auto met acht personen. Twee personen kwamen tijdens het ongeluk om en de zes andere inzittenden liepen ernstige verwondingen op. De politie nam 20 wapens en 19 bundels hash in beslag.

Om kwart over 2 's ochtends gaf de kustwacht een melding door aan de politie dat er in de Sint Jorisbaai een dropping had plaatsgevonden. Onderweg naar het voorval kwam hen een zwarte Honda CRV met grote snelheid tegemoet. Toen de politie de achtervolging had ingezet, werden allerlei zaken uit de Honda geworpen. "Ze reden te hard en te onverantwoordelijk" om ze tegen te kunnen houden, aldus de politie die nog wel een gericht schot op de auto loste. Even later kwam de auto tot stilstand tegen de muur van een woning aan de Kaminda Mitologia.

Twee inzittenden, een man en een vrouw, overleefden het ongeluk niet. De zes anderen zijn voor behandeling naar het Sint Elisabeth Hospitaal gebracht. Een van de inzittenden had een schotwond door de keel die mogelijk is veroorzaakt door de politie tijdens de achtervolging. Andere verwondingen varieerden van een gebroken ledemaat tot inwendige bloedingen. Een inzittende is nog in levensgevaar.

Voor zover bekend gaat het om buitenlanders. Vijf kwamen uit Venezuela, twee uit Santo Domingo en van een inzittende is de identiteit niet bekend.

Bronnen[bewerken]