Tientallen vluchtelingen verdronken in Middellandse Zee

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

24 mei 2017 

Minstens tientallen vluchtelingen verdronken tijdens reddingsactie in Middellandse Zee

De Italiaanse kustwacht meldt dat zo'n 37 kilometer voor de kust van Libië een overvolle boot met vluchtelingen is gekapseisd terwijl er net een reddingsactie bezig was. Zo'n 200 mensen die op het dek stonden belandden in het water, mogelijk doordat ze door een golf hun evenwicht verloren. De bemanning aan boord van de PHOENIX was net bezig reddingsvesten uit te delen toen zich het drama voordeed. Tot nu toe zijn er 34 lichamen uit het water gehaald. Onder de doden zijn jonge kinderen.

Bij de reddingsactie werd een boot van MOAS ingezet. "Het is geen scène uit een horrorfilm, maar een real life-tragedie die zich voor de poorten van Europa voltrekt", zegt Chris Catrambone (en), een van de oprichters van MOAS. De Italiaanse kustwacht, een militair vliegtuig en een helikopter schoten te hulp om nog zoveel mogelijk levens te redden.

Vandaag zijn er in totaal 15 reddingsoperaties verricht in de Middellandse Zee voor de kust van Libië, en deze die zo'n dramatische wending nam was er een van. Gisteren werden 1.500 mensen door de kustwacht geholpen.

Bronnen[bewerken]