Tientallen slachtoffers na reeks zelfmoordaanslagen Irak

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

19 oktober 2006 

Tientallen slachtoffers na reeks zelfmoordaanslagen Irak

Een reeks zelfmoordaanslagen in de Noord-Iraakse steden Mosoel en Kirkuk hebben donderdag aan zeker 24 mensen het leven gekost. Nog eens zeker 72 mensen raakte gewond. De aanslagen waren gericht op een politie station en een overvolle bank.

Bij de aanslag in Mosoel, die was gericht op een groot politiestation, kwamen 12 mensen om en raakte 25 anderen gewond. Veel van hen waren automobilisten die stonden te wachten om benzine te kunnen kopen bij een tankstation vlakbij.

Een woordvoerder van het Amerikaanse leger in Baghdad, Generaal William B. Caldwell, zei dat het politiestation door drie autobommen werd getroffen. Ergens anders in de stad werden voertuigen van het Amerikaanse leger getroffen door twee zelfmoordaanslagen met auto's. Het is niet bekend of daarbij slachtoffers zijn gevallen.

De aanslag in Kirkuk, gericht op een lokale bank, kostte 12 mensen het leven, waaronder vier soldaten. 47 anderen raakten gewond. Verwacht wordt dat het dodenaantal nog zal oplopen, omdat een aantal slachtoffers in kritieke toestand liggen.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?