Tientallen doden na instorting verkeersbrug in Genua

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ponte morandi crollato (cropped).jpg

14 augustus 2018 

In Genua is een groot deel van de Ponte Morandi, een brug van een autoweg die door de stad liep, ingestort; voor zover nu bekend lieten 39 mensen het leven. Vijftien mensen liggen nog met verwondingen in het ziekenhuis, van wie er zich negen in een levensbedreigende toestand bevinden. Vermoed wordt dat er nog rond de tien mensen onder het puin liggen.

De instorting gebeurde tijdens een harde regenbui, waarbij omstanders ook een blikseminslag hebben gezien. Eerst viel een grote pilaar om en vervolgens stortte het middendek in twee delen naar beneden. Op deze plek overspande de brug op een hoogte van 45 meter een drooggevallen rivier en huizen. Een fabriek eronder raakte beschadigd. In de rivier werden de verwoeste auto's gevonden met veelal de slachtoffers er nog in.

Er werd al langere tijd kritiek geuit op de gebrekkige constructie van de brug. Deze werd zestig jaar geleden gebouwd en was niet berekend op het vele verkeer van nu. De weg is een belangrijke verkeersroute vanuit Frankrijk langs de West-Italiaanse kust.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?