Naar inhoud springen

Tienduizenden geëvacueerd in North Carolina

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

6 oktober 2006 

Tienduizenden geëvacueerd in North Carolina

Autoriteiten hebben inwoners van Apex in de Amerikaanse staat North Carolina aangeraden om deuren en ramen te sluiten en niet naar buiten te gaan na een enorme chemische brand.

Alle scholen in de regio blijven vandaag en morgen gesloten en ook de schoolbussen rijden niet meer. Zo'n 16.000 mensen kregen eerder vandaag het bevel om zo spoedig mogelijk het rampgebied te verlaten. Inmiddels moeten nog eens honderden inwoners hun huizen verlaten en ook alle inwoners ten oosten van een snelweg in de gevarenzone moeten het gebied nu verlaten. Meer evacuaties worden verwacht.

Volgens de laatste berichten zijn meer dan 100 mensen naar ziekenhuizen in de regio gebracht en wordt het alarmnummer 9-1-1 overspoeld met telefoontjes. In een deel van de staat North Carolina is inmiddels de noodtoestand afgekondigd.

Woordvoerders voor de gemeente raden het af om naar het rampgebied te gaan. "Iedereen die in het gebied is zal ernstig gewond raken door de giftige stoffen of zal meteen worden gearresteerd zonder vragen te stellen," zei de manager van Apex.

Volgens ooggetuigen waren er meer dan dertig enorme explosies bij het bedrijf en woedt er nog steeds een enorme brand. De oorzaak is onbekend.

Bron[bewerken]