Naar inhoud springen

Tien migranten overleden in snikhete vrachtwagen in San Antonio

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

24 juli 2017 

In totaal nu tien migranten overleden in snikhete vrachtwagen in San Antonio

Het aantal migranten dat in Texas is overleden als gevolg van een rit in een snikhete en luchtdicht afgesloten vrachtwagen is opgelopen tot tien.

De vrachtwagen, waarin zich in totaal 39 migranten hadden verborgen, werd afgelopen zondag aangetroffen op een parkeerplaats in San Antonio. Op de parkeerplaats was op dat moment de buitentemperatuur 38 graden, maar door al het staal en metaal kon de temperatuur binnen in de vrachtwagen nog veel hoger oplopen (tot wel bijna 100 graden). In de vrachtwagen waren op dat moment al acht migranten overleden door extreme hitte en zuurstofgebrek, in het ziekenhuis overleden er gisteren en vandaag nog eens twee. Van de overige gehospitaliseerde migranten verkeert een deel in kritieke toestand.

De chauffeur van de vrachtwagen, een 60-jarige man, is aangehouden. Hij had de rit gemaakt vanuit Laredo − een plaats bij de Amerikaans-Mexicaanse grens − en was gestopt in San Antonio. Naar eigen zeggen was hij er niet van op de hoogte dat de migranten in zijn vrachtwagen zaten; tijdens een plaspauze zou hij de mensen per toeval hebben ontdekt. Indien hij echter schuldig wordt bevonden aan mensensmokkel, zou hij gezien de ernst van de situatie eventueel de doodstraf kunnen krijgen.

Bronnen

[bewerken]