Naar inhoud springen

Thaise miljardair omgekomen bij helikopterongeluk Leicester City

Uit Wikinieuws

29 oktober 2018 

Srivaddhanaprabha (2010)
Het verongelukte toestel

Vichai Srivaddhanaprabha (en), de Thaise miljardair die sinds 2010 eigenaar was van de Britse voetbalclub Leicester City FC, is zaterdagavond omgekomen toen zijn blauwe AgustaWestland AW169 (en)-helikopter kort na het opstijgen neerstortte. Dit gebeurde in de buurt van het stadion van de club, King Power Stadium. Een thuiswedstrijd tussen Leiceister City FC en West Ham United FC was net afgelopen. Bij de crash vielen behalve Srivaddhanaprabha nog vier doden, onder wie de piloot. De helikopter stortte neer op een verlaten parkeerplaats (mogelijk is dit nog een bewuste actie van de piloot geweest), waardoor er op de grond geen slachtoffers zijn gevallen.

Onduidelijk is nog wat de precieze oorzaak van de crash is. Getuigen melden dat de staartrotor van het toestel na het opstijgen vreemde bewegingen begon te maken, waardoor de helikopter spinde.

Veel van de clubleden hadden een nauwe persoonlijke band met Srivaddhanaprabha. Onder hem werd Leiceister City twee jaar geleden voor het eerst landskampioen. Gisteren hebben talloze rouwende fans en spelers een zee van bloemen neergelegd bij het stadion. OOk werd er een beeld neergelegd van de olifantengod Ganesha. De Britse prins William heeft eveneens zijn medeleven betuigd.

Bronnen[bewerken]