Texas: 21 doden bij schietpartij op basisschool

Uit Wikinieuws

1 juni 2022 

De Robb Elementary school

Bij de schietpartij die op dinsdagochtend 24 mei plaatsvond op Robb Elementary School, een basisschool in Uvalde (Texas), zijn volgens de laatste berichten 21 doden gevallen. Het gaat om 19 leerlingen en twee leerkrachten. Het is daarmee de dodelijkste schietpartij die ooit heeft plaatsgevonden op een school in Texas, en de op twee na dodelijkste ooit op een school in de hele VS.

De dader is de 18-jarige Salvador Ramos. Hij drong volgens ooggetuigen iets na 11:30 plaatselijke tijd de westkant van het schoolgebouw binnen, waarna hij een klaslokaal betrad en begon met schieten. Ongeveer een halfuur later arriveerde de politie. Uiteindelijk werd Ramos zelf doodgeschoten door de Amerikaanse Border Patrol.

Over Ramos is inmiddels meer bekend. Zo had hij weinig vrienden en bracht hij veel tijd door op onder meer het online sociale netwerk Yubo, waar hij kort voordat hij overging tot zijn daad contact had met een 15-jarig meisje in Duitsland. In de week voorafgaand aan zijn daad beging hij twee geweren, waarvan hij er één (een AR-15) gebruikte om de aanslag mee te plegen. Hij kwam met een auto naar de school en reed kort voordat hij de school binnendrong in een gracht. Kort daarvoor had hij zijn 66-jarige grootmoeder neergeschoten.


Bronnen[bewerken]

Wikipedia heeft een artikel met korte nieuwsberichten: