Naar inhoud springen

Terreuralarm op VN-hoofdkantoor in Genève

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

5 oktober 2006 

Het VN-hoofdkantoor in Genève.
Terreuralarm op VN-hoofdkantoor in Genève

Extra veiligheidsmaatregelen bij de Verenigde Naties in Zwiterserland na een "serieuze" terreurdreiging, dat bevestigt de organisatie.

Volgens een woordvoerster voor de VN kwam de waarschuwing van de Zwitserse autoriteiten, maar ze kon niet zeggen wie er achter de terreurdreiging zit. "Er is geen informatie gegeven over de mogelijke daders en welke middelen ervoor zouden worden gebruikt," zei ze. Ook is er geen specifiek doel bekend gemaakt.

Volgens het persbureau AFP, die een intern document heeft kunnen inzien, zou er tussen "5 en 10 oktober" een terreuraanslag plaatsvinden tegen de VN op het hoofdkantoor in Genève. De Verenigde Naties zeggen in de nota de dreiging serieus te nemen. "De Zwitserse autoriteiten hebben ons geïnformeerd over een mogelijke terroristische aanslag tegen de Verenigde Naties in Genève. Deze aanslag zou plaatsvinden tussen 5 en 10 oktober", aldus de veiligheidsdienst van de VN.

Als voorzorgsmaatregel is de beveiliging opgeschroefd op het VN-hoofdkantoor. Op de extra beveiliging na is het een normale werkdag.

Bron

[bewerken]