Naar inhoud springen

Televisieserie over Jos van Rey gaat niet door

Uit Wikinieuws
Jos van Rey

11 januari 2019 

De televisieserie over de Roermondse politicus Jos van Rey, die gepland stond voor uitzending op de publieke zender NPO 2, werd uiteindelijk afgeblazen. De serie was al zo goed als af en is geschreven door Raoul Heertje, die zijn script baseerde op het boek van Van Rey zelf. Regisseur Pieter Kuijpers denkt dat de afzegging te maken heeft met een beleidswisseling van de tweede publieke zender. Al in de zomer werd overeengekomen dat er geen drama meer toegelaten zou worden. De regisseur vindt het heel jammer, want het verhaal van El Rey moet iedereen weten.

Voor de afgelasting is geen overleg geweest, zelfs geen inhoudelijke discussie over het project. Dat is opmerkelijk, want zo was dat vanaf het begin van het project en tijdens de uitwerking wel de bedoeling geweest.

Kuijpers sluit niet uit dat de serie nog een keer afgemaakt zal worden en op de televisie komt, maar vooralsnog is het plan in de ijskast gezet.

Bron[bewerken]

Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Tilleviesserie euver Jos van Rey vindj geinen doorgank », afkomstig van Wikinieuws (li) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 11 januari 2019.