Tbs'er in Heerlen ontsnapt

Uit Wikinieuws

16 november 2006 

Locatie van Heerlen

In Heerlen is de tot tbs veroordeelde Hendrik Muller aan zijn begeleiders ontsnapt.

De 30-jarige Muller, afkomstig uit Geleen, zat vast in kliniek Kijvelanden in Poortugaal en was op proefverlof om een graf in Heerlen te bezoeken. Tijdens het bezoek wist hij aan zijn doorgaans onbewapende begeleiders te ontsnappen. In eerste instantie werd Muller als "niet geweldadig" beschouwd, maar later werd hij bestempeld als een "ziekelijk gewelddadig persoon". Twee uur na zijn ontsnapping is de politie van Aken gevraagd ook uit te kijken naar Muller, omdat de kans bestaat dat hij de grens over is gestoken.

Signalement

Muller is een blanke man van 30 jaar en is 1,78 meter lang. Hij heeft donkerbruin haar, dat, behalve in zijn nek, kortgeschoren is. Hij heeft een tatoeage in de vorm van een anker op zijn linkerarm en een drie stippen (geloof, hoop en liefde) op zijn linkerhand. Op zijn vingers heeft hij diverse tatoeages. Op het moment van zijn ontsnapping droeg Muller volgens de Duitse politie een donkere jas, blauwe broek, zwart hemd en witte schoenen.

Dertiende ontsnapping

De ontsnapping van Muller is de dertiende ontsnapping van een tbs'er dit jaar. De onlangs afgetreden minister Piet Hein Donner heeft zich diverse malen moeten verantwoorden aan de Tweede Kamer voor tbs'ers die ontsnapten op proefverlof en vervolgens een misdrijf begingen. Ook zijn opvolger, Ernst Hirsch Ballin, heeft zich deze maand al moeten verantwoorden voor een tbs'er die ontsnapte tijdens zijn proefverlof en zich vervolgens schuldig maakte aan verkrachting, beroving en een overval. Ook deze tbs'er kwam uit Kijvelanden. Daarom heeft de directeur van Kijvelanden voor onbepaalde tijd de (proef)verloven van alle tbs'ers ingetrokken.

Bronnen[bewerken]