Naar inhoud springen

Suske en Wiske terug naar de roots

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

13 september 2005 

Studio Vandersteen wordt voortaan gerund door een team. Tekenaar Luc Morjaeu, aan de leiding van het tekenteam, en scenarist Peter van Gucht, aan de leiding van het scenaristenteam, hebben dinsdag in Kalmthout hun eerste album voorgesteld: Het slapende goud.

De vorige tekenaar, Marc Verhaegen, werd ontslagen. Hij kon zich niet vinden in het werken in een team en de erfgenamen van Vandersteen konden zich niet altijd in zijn onderwerpenkeuze vinden—hij plande een verhaal te schrijven over een meisje dat vergast werd in een concentratiekamp in Auschwitz. Het nieuwe team wil nu weer verhalen creëren in de stijl van Willy Vandersteen—Sus en Wis' geestelijke vader.

Tekenaar Luc Morjaeu wil terug naar de sfeer van de albums uit de jaren vijftig en zestig—met de nadruk op humor en spanning—en naar de essentie van de oorspronkelijke figuren.

Ook wordt gepoogd meer aandacht aan de leesbaarheid en de begrijpelijkheid—zowel voor kinderen als voor volwassenen—te besteden. In de praktijk vertaalt dit zich in een meer filmische aanpak, met een vlottere montage en minder tekstkadertjes.

Bronnen

[bewerken]