Suriname plaatst zich voor de Gold Cup

Uit Wikinieuws

20 november 2019 
Het Surinaamse voetbalelftal heeft gisteren historie geschreven in Nicaragua door uit met 1-2 te winnen. Hiermee wist Natio zich niet alleen bovenaan poule D in de CONCACAF Nations League te plaatsen, maar verzekerde de ploeg zich ook van een plaats in 2021 in de A League, de CONCACAF Gold Cup genoemd. De wedstrijd vond om 2 uur 's nachts plaats (Surinaamse tijd). Maandag wist het Surinaamse elftal al met 4-0 tegen Dominica te winnen.

De wedstrijd werd binnen twee minuten op scherp gezet door een aanval van Gleofilo Vlijter (en) met een schot tegen de doellat. In de 21e minuut werd een hoekschop van Claidel Kohinor (en) onderschept. Kort na de hoekschop kwam Ivenzo Comvalius (en) met een counteraanval waarbij hij de bal loeihard vanuit links het doel in schoot. In dit deel van de wedstrijd domineerde Suriname duidelijk, met 62% balbezit.

In de tweede helft was het Nicaragua dat de druk opvoerde. Suriname wist de gastploeg echter te overrompelen met opnieuw een counter. Deze keer was het de beurt aan Nigel Hassanbaink die raak schoot, de Nederlander van Surinaamse komaf die met een sportpaspoort voor Suriname mag uitkomen. Rigoberto Fuentes (es) wist nog een tegentreffer te maken, maar de eindscore bleef op een 1-2 winst voor Suriname staan.

Bronnen[bewerken]