Surinaamse politie beboet honderden bromfietsers en automobilisten

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

25 juni 2017 

Surinaamse politie beboet honderden bromfietsers en automobilisten

De Surinaamse politie heeft in de afgelopen maand honderden bromfietsers en automobilisten beboet. De boetes werden uitgedeeld door het Verkeer Handhavingsteam (VHT).

128 bromfietsers kregen een bekeuring omdat hun vervoersmiddel niet voor de herkeuring was geweest. Daarnaast reden er 38 zonder verzekering rond en ontbrak in sommige gevallen de kentekenplaat of het registratiebewijs.

99 automobilisten kregen een bon omdat ze geen rijbewijs hebben. De boete voor deze overtreding bedraagt 750 Surinaamse dollar (circa 89 euro). Daarnaast werden 9 bestuurders beboet omdat ze hun rijbewijs niet bij zich hadden.

541 automobilisten werden bekeurd voor te hard rijden, van wie er 47 hun rijbewijs moesten inleveren. Daarnaast werden nog eens 261 bekeuringen uitgeschreven voor niet gekeurde vervoersmiddelen, 414 voor het rijden zonder veiligheidsgordel, 35 voor het gebruik van het mobieltje tijdens het rijden, 72 voor een onverzekerd vervoersmiddel en 19 voor het ontbreken van van de kentekenplaat.

17 juli 2017 
In de eerste helft van dit jaar zijn 625 bestuurders aangehouden die nog een vonnis open hadden staan. Er werd gebruik gemaakt van het ANRS-systeem dat automatisch kentekenplaten herkent. De meeste boetes werden ter plekke afgerekend. Op 6 juli werd ook nog een autobestuurder aangehouden die rondreed met een vals rijbewijs. Hij werd overgedragen aan de politie van Meerzorg.

Bronnen[bewerken]