Surinaamse landbouwexport als merkproduct

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

16 juli 2017 

Surinaamse landbouwexport als merkproduct

Surinaamse landbouwproducten moeten een merkproduct worden op de Nederlandse markt. Dit stelt Winooht Raghoober die het woord voert voor de importeurs in Nederland. Achter de export van de producten zit nu geen professionele benadering, waardoor ze soms achteloos in dozen van karton of piepschuim worden vermarkt. Door Suriname als merk neer te zetten, kan er gewerkt worden aan een betere presentatie en zou de productie en export omhoog kunnen.

Op 25 juli zal het ministerie voor Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) een conferentie organiseren en daar ook tien Nederlandse importeurs bij uitnodigen. Dan zullen oplossingen bedacht moeten worden voor de korte en lange termijn, zoals kostenverlagende maatregelen van de overheid en verhoging van de productie door de boeren.

Het idee voor de opwaardering komt voort uit economische diplomatie van de ambassade in Den Haag. Andere landen pakken de export al langer op deze manier aan, zoals Thailand en de Dominicaanse Republiek, terwijl Suriname de Nederlandse markt al veel eerder betrad.

Bronnen[bewerken]