Surinaamse Centrale Bank houdt overboekingen uit Nederland vast

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

13 juni 2017 

Surinaamse Centrale Bank houdt overboekingen uit Nederland vast

Het geld dat eind mei vanuit Nederland naar Suriname is overgeboekt, staat nog steeds niet op de bankrekeningen van de eigenaren. De overboekingen zijn deze maand extra groot omdat er in Nederland vakantiegeld werd uitgekeerd dat voor een deel is overgeboekt naar familieleden aan de andere kant van de oceaan.

Gisteren werd nog gemeld dat het probleem zou liggen bij het Western Union-agentschap Caritransfer in Suriname. Het zou gaan om een overbelasting van het systeem vanwege de vele mei-betalingen. Vandaag meldt Wester Union echter dat het probleem niet bij hen ligt, maar bij de Centrale Bank die het geld niet doorboekt. De Bank heeft hier zelf geen reden voor opgegeven.

Voor Caritransfer is een bijkomend probleem dat ze moeten voldoen aan de eisen die Western Union stelt. Juridische stappen zijn nog niet ondernomen. Eerst wil directeur Ramon Hooplot het gesprek aangaan met de Centrale Bank. Dit gesprek vindt maandag aanstaande plaats.

In Suriname zitten de mensen om het geld te springen. Ook weten ze niet waar ze aan toe zijn en waarom het geld er nog niet is. Caritransfer vindt dat de Centrale Bank het geld moet overboeken of terugboeken naar de afzender. Nu zit de bank alleen maar op het geld.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?