Stranden overvol

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

20 juli 2006 

Stranden overvol

Mensen die met de auto naar het strand van Katwijk komen, hebben mooi pech. In het centrum is geen parkeerplek te vinden (zelfs waar het niet mag, staat het al vol met auto's), en ook de parkeerparadijzen in de duinen zitten tjokvol. Wie het probeert bij Transferium 't Schouw, om vervolgens de bus naar Katwijk te nemen, heeft misschien nog wel wat kans, maar moet vervolgens op het strand nog een eind lopen om een plek te bemachtigen.

Strand Katwijk.jpg

En dat is ook niet zo vreemd, gezien de temperaturen. En ook de wind staat uitstekend, vooral voor de kwallen. Ze zijn nergens te bekennen. Dat merken ze ook bij de Katwijksche Reddingsbrigade (KRB), die niet veel meer te doen heeft dan nutteloze zoekacties naar dronken vrouwen, zoals vorige week, toen met tien boten en twee helikopters urenlang gezocht is naar een vrouw die uren later dronken bij haar thuis werd gevonden. Haar vriend had aangifte gedaan van vermissing omdat haar kleren nog op het strand lagen, maar zijzelf verdwenen was.

Overigens is een dagje strand niet voor iedereen een plezier, blijkens de resultaten van een onderzoek van het tijdschrift BETER. Vrouwen voelen zich op strand vaak wit en dik. Ze krijgen niet veel mentale steun van mede-badgasten; 27% van de ondervraagden vinden dikke vrouwen langs de kust lelijk, 8% vindt ze zelfs afstotelijk. Bij mannen ligt de ergenis net even anders, 21% verbaast zich over dikke mensen die friet eten.

Lees ook[bewerken]

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?