Naar inhoud springen

Stagnatie van steun door Suriprofs

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

15 oktober 2017 

Kantoor van de Surinaamse Voetbalbond

Stagnatie van steun door Suriprofs

Suriprofs stelt de ondersteuning van voetbalinitiatieven in Suriname voorlopig uit vanwege geldgebrek. Het team bestaat uit (oud)voetballers van Surinaamse komaf. Inkomsten komen voort uit benefietwedstrijden en worden gedoneerd aan projecten in Suriname voor vooral kinderen en jeugd. Ook zijn er clinics georganiseerd en minikunstgrasvelden aangelegd.

Er zijn in de afgelopen jaren te weinig middelen binnengekomen doordat er te weinig benefietwedstrijden zijn gespeeld. De opbrengsten van de wedstrijd in maart tegen Oud-Feyenoord gingen geheel op aan de bestrijding en voorlichting tegen sikkelcelziekte. Daarvoor werd in 2015 de laatste grote benefietwedstrijd gespeeld tegen Jong Ajax.

Aan aanvragen voor donaties ontbreekt het niet. Maandelijks komen er nieuwe verzoeken vanuit Suriname binnen. Het opdrogen van de geldstroom gebeurt uitgerekend op een moment dat het Suriname economisch niet voor de wind gaat.

De verwachting is dat de situatie van tijdelijke aard is. In een overleg met de KNVB vorige maand is er afgesproken dat er eind mei, na afloop van de competitie in Nederland, weer ruimte kan worden gemaakt voor een nieuwe benefietwestrijd. De leiding is in het afgelopen jaar overgegaan van Stanley Menzo, die Suriprofs sinds 2000 heeft geleid, naar Jörgen Raymann, die als sinds 2003 betrokken is als ambassadeur van het team.

Bronnen

[bewerken]