Topambtenaar Koninkrijksrelaties in opspraak: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Datum|{{subst:CURRENTDAY}} {{subst:CURRENTMONTHNAME}} {{subst:CURRENTYEAR}}}} {{w|Henk Brons}}, gewezen topambtenaar voor Koninkrijksrelaties op het ministerie v...')
 
De onkostenvergoeding werd goedgekeurd door de secretaris-generaal, terwijl dit tegen de richtlijnen is. Die schrijven voor dat een ambtenaar zich dan minstens 60 dagen aaneengesloten in het buitenland moet bevinden. Alleen ''naar redelijkheid'' kan hiervan afgeweken worden. Als reactie liet het ministerie weten dat Brons niet in Nederland woonde, maar in Curaçao, en als zodanig naar Nederland werd ''gedetacheerd''. Het zou de bedoeling zijn geweest dat Brons weer naar Curaçao zou terugkeren. De vergoeding komt boven op het inkomen van 181.000 euro van Brons, met inbegrip van een kostenvrij gebruik van de ambtswoning op Curaçao.
 
{{Datum|20 november 2018}}
== Bronnen ==
Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft aangekondigd de zaak Brons nader te willen onderzoeken. Ook kondigde ze aan in de toekomst ''maatwerkafspraken'' te willen kunnen maken voor buitenlandbezoeken.<ref>NOS, [https://nos.nl/artikel/2260041-minister-laat-buitenlandvergoeding-topambtenaar-onderzoeken.html Minister laat buitenlandvergoeding topambtenaar onderzoeken], 20 november 2018</ref>
 
{{Appendix|2=
*{{Bron
|url=https://nos.nl/artikel/2259467-topambtenaar-kreeg-ruim-40-000-euro-voor-achttien-dagen-curacao.html
|datum=16 november 2018
}}
----
 
{{References}}
}}
[[Categorie:Curaçao]]
[[Categorie:Aruba]]
27.761

bewerkingen

Navigatiemenu