Naar inhoud springen

Sony bereidt prijsverlaging PS3 voor

Uit Wikinieuws

6 juli 2007 

Sony bereidt prijsverlaging PS3 voor

In een advertentie van de Amerikaanse retailer Circuit City wordt de PlayStation 3 met honderd dollar korting aangeboden. Een anonieme bron bij dat bedrijf beweert dat het bedrijf de console structureel goedkoper wil aanbieden.

De betreffende advertentie vermeldt een prijs van 499 dollar voor de 60GB-versie van Sony's console. Een manager van het bedrijf , die anoniem wilde blijven, heeft daarop aan GameDaily bevestigd dat het hier geen actie van zijn werkgever is, maar dat Sony Computer Entertainment America per vanaf 12 juli de adviesprijs van de spelcomputer met honderd dollar verlaagt. Het nieuws komt niet helemaal onverwacht: topman Howard Stringer liet eerder al weten dat de console te duur was om goed met de Xbox 360 en de Wii te kunnen concurreren. Als de prijsverlaging wordt doorgevoerd, is het waarschijnlijk dat Sony het nieuws volgende week, op de E3 Media & Businesss Summit in het Amerikaanse Los Angeles, zal aankondigen.

Sony America weigert het nieuws vooralsnog te bevestigen, en ook over een Europese prijsdaling zijn nog geen officiële mededelingen gedaan. Omdat Sony onlangs bekendmaakte dat het de problemen met de fabricage van de PS3 inmiddels heeft verholpen, lijkt het echter waarschijnlijk dat het bedrijf de tijd nu rijp acht om de aanval op de concurrentie frontaal in te zetten. Hoewel een prijsverlaging weinig aan de winstgevendheid van de console zelf zal bijdragen, zal het bedrijf met de voordeliger combinatie van blu-ray-speler en gameconsole ongetwijfeld een groter publiek aanspreken.

Bronnen[bewerken]