Sjabloon:Verwijderen uitleg

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Deze pagina is bestemd voor het vermelden van artikelen die in hun geheel uit het systeem verwijderd kunnen worden. Dit kunnen artikelen zijn waarvan de inhoud verplaatst is, waar overbodige informatie op staat, waar geen informatie op staat, etcetera. Een artikel staat twee weken op deze lijst, voordat het door een moderator verwijderd wordt.

Als een artikel op deze lijst staat, is dat meestal geen bezwaar tegen het onderwerp zelf. Een verwijderd artikel kan later altijd weer opnieuw worden aangemaakt. Als een artikel naar uw idee ten onrechte op deze lijst staat of het wilt verbeteren, dan kan dat: Streep het artikel op deze lijst door (door <s> en </s> te gebruiken) en geef aan waarom u het artikel hebt doorgestreept. Het artikel zal dan niet verwijderd worden.

Langere discussies over het al dan niet verwijderen van een artikel zijn het meest op hun plaats op de talkpagina bij het betreffende artikel.

Plaats een nieuwe kandidaat voor verwijdering onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag. Als het om volledige onzin gaat (of uw eigen fout), dan kan het onder de kandidaten voor directe verwijdering.

Een artikel dat definitief verwijderd is, wordt in het logboek verwijderde pagina's vermeld.

Gebruikte afkortingen

  • AUT: auteursrechten
  • GN: geen nieuws
  • PK: puberaal geklieder
  • WS: waarschuwing
  • ZB: zandbak

(Of geschreven in kleine letters).