Naar inhoud springen

Sjabloon:Bronvermelding vertaling

Uit Wikinieuws
Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « [[:n:{{{taal}}}:{{{titel}}}|{{{titel}}}]] », afkomstig van Wikinieuws {{{{{taal}}}}} onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 .De sjabloonbeschrijving hieronder wordt niet afgebeeld wanneer het sjabloon wordt geplaatst

Doel

Het sjabloon "Vertaling" wordt onderaan een artikel geplaatst indien dat artikel vertaald is vanuit een anderstalige Wikinieuws-versie.

Gebruik

Vul op de puntjes achtereenvolgens in: de taalcode van de brontaal, de titel van het artikel in de brontaal, de datum van publicatie van het artikel in de brontaal en de oldid van het artikel in de brontaal:

{{Bronvermelding vertaling|taal=...|titel=...|datum=...|old=...}}

oldid

De oldid is het identificatienummer van een versie van een artikel. Na het wijzigen van een pagina klikken op 'opslaan' creëert automatisch een nieuwe versie met nieuw ID. Eerdere ID's zijn in de geschiedenis van de pagina te klikken op de datum van de betreffende versie. De url eindigt dan op &oldid= met daarachter het ID van de betreffende versie.

Bij het lezen van een pagina staat er in het linker menu in de sectie Hulpmiddelen een link met als label Permanente koppeling (in het Engels: Permanent link). Door op die link te klikken krijg je de permanente link van de actuele versie van het artikel op dat moment met daarin op het einde ook weer de &oldid= met daarachter het ID van de betreffende versie.

Voorbeeld

Het artikel Dode en verschillende gewonden bij steekpartij in Duitse supermarkt is vertaald uit het Portugees vanaf het artikel pt:Ataque a faca deixa um morto e vários feridos em supermercado na Alemanha. De bronvermelding ziet er dan als volgt uit:

{{Bronvermelding vertaling|taal=pt|titel=Ataque a faca deixa um morto e vários feridos em supermercado na Alemanha|datum=29 juli 2017|old=286764}}

en dat geeft:

Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Ataque a faca deixa um morto e vários feridos em supermercado na Alemanha », afkomstig van Wikinieuws (pt) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 29 juli 2017.

Gebruikt sjabloon